Rikki Tikki Tavi | Bogen der inspireret navnet Vickytik

Opdateret: 4. nov. 2019

Rikke Tikki Tavi er en ud af de 14 forunderlige dyrefortællinger fra Junglebogen af Rudyard Kipling. Ikke nok med at jeg stadig nyder denne fortælling selv som teenager, så var denne fortælling også inspiration til blognavnet Vickytik.


Du kan finde historien om Rikki-tikki-tavi i "Junglebogen" eller "Mowgli Historier" af Rudyard Kipling

Boganmeldelse

Bedømmelse: 💗💗💗🖤🖤

Til alle dem der aldrig bliver for gammel til børnelitteratur.


Resume:

Efter at have overlevet en dødbringende oversvømmelse, bliver desmerdyret Rikki-Tikki taget ind af en engelsk familie. Familiens indiske bungalow, er dog ikke komplet fredfyldt, for i haven lever de to slanger Nag og Nagaina. Rikki-Tikki ser det som hans job som desmerdyr at redde familien og alle havens beboere fra de to ondskabsfulde slanger. Et par skrædderfugle og en bisamrotte hjælper Rikki-Tikki med hans modige kamp mod kobraerne.


Anmeldelse:

Jeg elsker hvordan Rudyard Kipling har fortalt om dyrs adfærd på en utrolig eventyrlig måde. Jeg har senere læst videre om desmerdyr, både om deres reaktionsevne og deres angrebs metode. ALT hvad jeg læste stemte fuldkommen overens med Kiplings fortælling, hvilket også viser hvor lærerig denne fortælling egentlig er.


I starten af fortællingen virker Rikki Tikki ufarlig og uskyldig, og sådan opfører han sig også. Han ved, at hans skæbne er at bekæmpe slanger ligesom forrige generationer, men alligevel bliver han bange første gang han kæmper mod slangen Nagaina. Utroligt hurtigt efter kampen opdager Rikki Tikki hvad han faktisk er i stand til, når det gælder om at beskytte andre. Jeg kan personligt godt lide fortællinger, hvor en usikker hovedperson lærer at udnytte sine fulde talenter og gør store bedrifter. Det viser hvordan alle kan være en helt, hvis man har den rigtige intention. I det hele taget er "Rikki Tikki Tavi" en absolut klassiker, og efter min mening skal alle læse den.


"Junglebogen" af Rudyard Kipling og illustreret af Robert Ingpen, udgivet af forlaget Sesam, 2006 (org. titel: The Jungle Book)

Hvordan Rikki Tikki Tavi blev inspiration til blognavnet Vickytik

Navnet Vickytik, kommer fra et gammelt kælenavn jeg fik i 0. klasse. Så lad os lige spole tilbage i tiden...

Det var efter historie-tid, hvor læreren lige havde oplæst fra Junglebogen af Rudyard Kipling. Vi kender allesammen "Junglebogen" fra historien om Mowgli. Dog til historie-tid på denne dag havde vi læst en anden fortælling fra junglebogen, nemlig "Rikki Tikki Tavi". En af mine klassekammerater følte sig kreativ denne dag, og lavede navnet om til Vikki Tikki Tavi, hvilket blev mit officielle kælenavn af denne elev hele vejen op gennem folkeskolen. Kælenavnet hang altid ved, og det samme gjorde fortællingen om Rikki Tikki Tavi.

Den dag jeg fik den geniale ide at starte en blog, forkortede jeg bare mit ældgamle kælenav,n og gav den en ny stave måde, og værsgo, så har du navnet Vickytik.


"Mowgli Historier" af Rudyard Kipling, og omslagsillustration af Lars Lauge, udgivet af Baskerville, 1992. (org. titel "The Jungle Book" og "The Second Junglebook")

Tak fordi du læste med!


- Vickytik