Pigen og Mørkningen | BOGANMELDELSE

Bedømmelse: 💗💗💗🖤🖤

Til alle dem der elsker historier, hvor din ven er en fjende, og din fjende er en ven.

Resume:

Alina er mange ting. Hun er forældreløs. Hun er en studerende korttegner. Hun er hemmeligt forelsket i hendes barndomsven Mal. Det hun ikke vidste før en søfart over skyggehavet, er at hun også er en Grisha.


Flere hundrede år siden skabte et farligt magisk eksperiment et bælgmørkt skyggehav fyldt med de mest grusomme bevinget monstre. Havet har lige siden skilt landet Ravka i to. Søfarten over er farlig, og dødsraten er utrolig høj.


Det er derfor ikke overraskende, at Alina og Mals båd bliver angrebet, da de skal over til Vest Ravka for at færdiggøre deres studier.

Hvad der dog er opsigtsvækkende er, at de overlever.


Magi er på ingen måde uhørt i Ravka, en af deres hære består faktisk udelukkende af magikyndige mennesker kaldet Grishaer.

Men den kraft der reddede Alina og Mal ude på skyggehavet, er fra en utrolig sjælden lys-kontrollerende Grisha. En Grisha der har evnerne til måske at udslette skyggehavet for evigt.

Anmeldelse:

Jeg elsker Leigh Bardugos serie Six of Crows, som foregår i samme univers som Grisha. Six og Crows havde de mest atypiske karakterer, og den havde bare noget ekstra unikt, som jeg ikke havde set nogle steder før.


Du kan derfor forestille dig, at da jeg startede på Pigen og Mørkningen, så var det med høje forventninger... måske lidt for høje.


Hovedpersonen Alina var langt fra hvad jeg ønskede hun ville være. Hun havde de sjældneste og mest magtfulde kræfter i hele kongeriget, og hvad brugte hun dem til?

Redde sin egen røv en eller to gange, og det var så det.

Igennem næsten hele bogen lod hun andre gøre alting for sig, hun havde selvfølgelig sine grunde, men jeg følte stadig, at jeg trak nitten ved at have hende som hovedperson.


Mange af de andre karakterer var rigtig fascinerende, og jeg kunne se Leigh Bardugos kreativitet og atypiskhed i dem, bare ikke Alina.


Så overordnet set ville jeg sige at det var en middelmådig ungdoms fantasy. Starten og slutningen var fangende, og konceptet med skyggehavet var også ret interessant. Der var dog et godt mellem stykke hvor der ikke skete så meget, og heltinden var lidt af en tør kiks, men den var godt skrevet og flot iscenesat.


Og fordi jeg er blevet fuldkommen afhængig af et tegneprogram kaldet Procreate, så har jeg lavet en lille animation af Alina. Enjoy!

Tak fordi du læste med!

Vickytik