HAMBORG GUIDE - 8 aktiviteter du bare SKAL prøve!

Opdateret: 22. dec. 2019

Jeg har været forelsket i Hamborg, lige siden jeg var en helt lille pige. Første gang jeg var i Hamborg var min yndlings aktivitet at køre på mine lyserøde rulleskøjter ned af butiks gaderne og gennem de hyggelige tyske parker.


I dag er jeg ikke kun vokset ud af mine lyserøde rulleskøjter, men mine interesser har også ændret sig.


Efter min sidste tur til Hamborg har jeg kreeret denne liste med 8 aktiviteter, som du bare SKAL prøve, når du besøger Hamborg.


1) Oplev det berygtede Reeperbahn


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi Reeperbahn er meget mere end det ry, gaden har fået som Hamborgs "Red District."

- Fordi gaden er fyldt med sjove og spøjse temabarer, som byder på mere end bare fest og druk. F.eks. på baren Alte Liebe, hvor temaet er kærlighed, og hvor deres live-musik byder på de bedste sing-along kærlighedsange.

- Fordi der er en stor plads midt på Reeperbahn, hvor events lige fra pride-festival til street food marked og country koncerter kan finde sted.2) Mærk uhyggen i Hamburg Dungeon


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi du i 2 timer får fortalt de uhyggeligste dele af Tysklands historie af professionelle skuespillere, mens du går igennem den ene historiske kulisse efter den anden.

- Fordi det er en rundvisning, der springer i tid og sted. Lige nu kan du i Hamburg dungeon opleve det skumle nabolag i det 18 århundrede, Napoleons tropper i 1810, et retsforhør, hvor selv tilskueren kan komme for retten og meget MEGET mere.3) Spis et måltid på en RUTSJEBANE restaurant


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi på restauranten Schwerelos das Achterbahnrestaurant rutsjer din mad bogstavligtalt ned til dig. Ved hvert bord i restauranten er der IPads, hvor man kan bestille mad fra deres store menukort. Efter maden er blevet lavet, så sendes den ned af de rutsjebane-lignede rør der ender ved ens bord.

- Fordi deres menukort har utallige lækre retter, både vegetariske, pescetariske og godt gammeldags tyske retter.

- Fordi det er den mest underholdene måde at få serveret ens frokost eller aftensmad.4) Nyd det gode vejr på en beach bar


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi hele vejen langs floden Norderelbe ligger der beach bars med tropiske dekorationer og lækre sager mod sult og tørst.

- Fordi du kan besøge beach bars som StrandPauli, hvor de pastelfarvede hippie-dippy dekorationer giver dig mere stemning af Californien end Californien selv gør.


5) Lav din egen chokoladebar på Chocoversum


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi Chocoversum er et chokolademuseum, hvor du bliver taget med på en rejse der følger chokolade bønnen fra det tropiske klima i Sydamerika til den færdige chokoladebar der er produceret i Europa.

- Fordi du på den guided tur får MASSER af SMAGSPRØVER + at du selv for lov til at lave din egen chokoladebar, som du får ved turens slutning.
6) Hold en picnic i Hamborgs smukkeste park


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi Planten un Blomen er en park fyldt med forskellige temahaver som f.eks. en japansk have med et tehus og en rosenhave med en lille pavillon.

- Fordi det er super hyggeligt at købe nogle tyske snacks, og derefter tage i parken og holde en lille picnic.
7) Besøg pop-up forlystelsesparken


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi Hamburg DOM har alt hvad en god forlystelsespark kan byde på: Vilde rutsjebaner, boder med snacks i lange baner og et stort nostalgisk pariserhjul.

- Fordi Hamburg DOM er ENORMT (nord Tysklands største), og alligevel bliver hele forlystelsesparken pakket op og ned tre gange om året.

- Fordi det er gratis at komme ind, og man betaler ved den enkelte snack-bod eller rutsjebane hvis man vil købe/prøve noget.8) Hold et photoshoot i Hamborgs cooleste graffiti-områder


Hvorfor skal jeg det?


- Fordi Kunst strømmer gennem Hamborgs gader, og oplyser selv de kedeligste bygninger.

- Fordi en gåtur i de krogede gader i Karoline viertel, Reeperbahn og St. Pauli vil få dig til at opleve både komiske, realistiske og absurde kunstværker.

- Fordi dit kamera vil takke dig, for de fantastiske billeder, den får lov til at tage. 😁


Tak fordi du læste med!

- Vickytik