Bullet Journaling for Dummies | Part 1

Har du hørt om bullet journaling? og har endda overvejet at starte din egen bullet journal?


Så er det her opslaget for dig!


Dette er første opslag i en serie der hedder Bullet Journaling for Dummies.


Dette opslag kommer til at...

 • være en dybdegående step-by-step guide til at starte din helt egen bullet journal.

 • indeholde nogle grundlæggende metoder brugt i bullet journals.

 • vise dig hvordan du kan få DIN bullet journal til at passe til DIG og DINE behov.

 • have MASSER af billeder fra min egen og andres bullet journals.

Min bullet journal.


Hvad er en bullet journal?

En bullet journal er en notesbog med prikker i stedet for linjer eller tern.


Lyder ikke som noget særligt specielt, vel?


Da Instagram og Pinterest fik fingrene i de her notesbøger, og begyndte og brande "bullet journal" som den mest trendy og kunstneriske måde at planlægge sit liv, blev de sociale medier bombarderet med perfekte billeder af farverige og kreative notesbøger - nærmest små kunstværker. Det ser jo helt uopnåeligt ud!


Billederne ovenover er fra feebujo, thedotsandgrids, plan.tful og jotter.doodles


Jeg lover dig, det er nemmere end du tror.


En bullet journal kan være en simpel notesbog, hvor du skriver dine to-do lister. Den kan også være en organiseret måde at udfolde dine kunstneriske evner. DEN ER HVAD DU GØR DEN TIL! Personligt kan jeg bedst lide, at der er en balance mellem kreativitet og praktikalitet, så jeg både kan holde lidt styr på mit liv, samtidig med at jeg kan doodle nogle små tegninger, når jeg har lyst.


Hvem er en bullet journal for?

Her er jeg i sommerhus og doodler lidt i min bullet journal.


En bullet journal er for dig som...

 • godt kan lide at lave lister, og elsker følelsen af at sætte et kryds eller strege en opgave over, når den er færdiggjort.

 • har brug for at lære at prioritere din tid smart.

 • har ALT for mange notesbøger, og gerne vil have samlet det hele et sted.

 • gerne vil have lidt overblik over livet. Det kunne være et overblik over spisevanerne, økonomien, lektierne osv.

 • aldrig har kunnet være fuldkommen tilfreds med en almindelig kalender.

 • gerne vil være mere kreativ i hverdagen, uden at det kræver at tage det store lærred og malerpensler frem.


En bullet journal er IKKE for dig som...

 • synes at det er en kedelig tjans at skrive ting ned.

 • ikke kan overskue at skrive dagligt.

 • fortrækker at leve i nu'et uden at planlægge for meget.


Så er en bullet journal noget for dig?


Hvordan laver du en bullet journal?

Så er vi kommet til den bedste del, nemlig at lave sin egen bullet journal! Det allervigtigste er at lave en bullet journal der passer til dig, så se de her tips som guidelinjer IKKE regler, og held og lykke!


Materiale

Ovenover ser du et layout af det jeg bruger til min bullet journal.


Hvis man skal skære det helt ind til kernen, så har du egentlig kun brug for 2 ting: en bullet journal og et skriveredskab.


Jeg ville dog anbefale en smule mere end det, men bare roligt ikke noget du ikke kan finde derhjemme.


Anbefalet materiale:

 • Bullet journal: sørg for at du kan skrive på begge sider af papiret, uden der kan ses igennem det.

 • Blyant og/eller tusch

 • Viskelæder: til fejl, for vi laver alle fejl.

 • Saks, papir og lim: fejl med tusch kan gemmes ved at klistre et stykke papir over.

 • Farvet tuscher: perfekte til at farvekordinere.


Jeg har sat en lille kurv ved siden af min seng med alt materialet, så når jeg sidder i min seng, så er det hele kun en armslængde væk. At have det hele samlet og stående fremme vil motivere dig til at få brugt din bullet journal dagligt.


De første 5 sider

Alle bullet journals er forskellige, men mange har nogenlunde det samme på de første 5 sider, og det er der også god grund til, for den her skabelon er super simpel.


1. side: Her skriver du vigtige informationer som f.eks. Navn, telefonnummer og mail, så hvis din bullet journal bliver væk, så kan den blive sporet tilbage til dig.


2. side: Her laver du din Key. Key er en videreudvikling af den normale to-do listes bullet points. Du kan selv lave dine egne symboler, der virker for dig, eller du kan finde nogen der allerede findes. I nogle bullet journals er der endda allerede lavet en Key. Det er rart at kunne bladre tilbage til din Key, og genopfriske symbolerne, når der er behov for det.


Den simple Key: Nedenunder ser du min Key. Det er hidtil den nemmeste og mest simple Key jeg har set - perfekt til begyndere. Skriv den her Key af, hvis du gerne vil have en simpel, nem og overskuelig Key i din bullet journal.

Den omfattende Key: Med den her Key er du dækket på alle områder, og vil aldrig mangle et symbol til noget som helst. På billedet nedenunder kan du se Dottedplans flotte og omfattende Key, som du selv kan tegne ind i din bullet journal.

Den grafiske Key: Er små søde tegninger lige dig, så er den her Key perfekt! Lav en lille tegning til hver begivenhed i dit liv om det så er netflix-tid eller et forretningsmøde, så er der en tegning til det hele.


3. og 4. side: Her laver du din indholdsfortegnelse, så du kan have et overblik over hvad din bullet journal indeholder, og så kan du nemt finde det du har brug for.


5. side: Her tegner du dit cheat sheet. Et cheat sheet er en side, hvor du skriver hvor mange prikker der er lodret og vandret, og hvor man kan dele siden både lodret og vandret. Den her side bliver en kæmpe hjælp, hvis du senere vil dele dine sider op i halve eller fjerdedele, så slipper du nemlig for alt tælle arbejdet.


Her er mit cheat sheet:


Kalender

Har en almindelig kalender aldrig passet til dine behov?


Var felterne for små til at du kunne skrive de utallige opgaver du har dagligt?


Eller var felterne så store, at du måtte skrive "tante Gretas fødselsdag" med kæmpe blokbogstaver og med flag rundt om, bare for at fylde pladsen ud?


De drillerier slipper du for med en bullet journal, for her er det dig der styrer showet. Ja, det er ekstra arbejde, men så er det også bare i orden.

Før du begynder at skrive hver eneste begivenhed du har for hele året ind i din bullet journal, så tænk lige over det her spørgsmål: Hvilket slags overblik, og hvor meget plads har du brug for?


Første step til at lave en kalender i din bullet journal er at finde ud af hvilket slags overblik du har brug. Det er ikke nødvendigt både at lave en kalender over året, hver eneste måned, hver uge og hver dag. Det giver dig måske det for vildeste overblik i de to første uger, hvor du gider at skrive alting ind, og derefter ryger din bullet journal i en skuffe sammen med alt det hårde skrivearbejde. Så hvad er det egentlig for et overblik du har brug for?


Et overblik over året: Hvis du har brug for et overblik over datoer, større begivenheder og aftaler langt ude i fremtiden, som f.eks. fødselsdage, bryllupper, gæster på besøg og helligdage. Her har du 0-1 linjes plads til at skrive noget til hver dag.


Et overblik over måneden: Et overblik over måneden er godt for dig, hvis aftaler bliver lavet på en månedlig basis, og hvis du har brug for plads til at skrive mere end bare en aftale ned til hver dag.

Nedenunder ser du et effektivt og rummelig overblik over en måned.

Nedenunder ser du mit månedlige overblik. knap så effektivt og rummelig. 😅 Jeg bruger det månedlige overblik til at holde styr på datoer og give mig selv en undskyldning for at være lidt kreativ.


Et overblik over ugen: For studerende er et overblik over ugen oplagt, da næsten alt skolemæssigt bliver planlagt ugevis. Lektier, fritidsarbejde, træning, det hele er der plads til.

Nedenunder er mit "ugentlige" overblik. Jeg ved ikke om man helt kan kalde det et overblik over ugen, når man kun kan se 4 af dagene, men det her layout passer perfekt for mig. Der er rigeligt plads til at skrive ens aftaler eller eventuelle huskelister, to-do lister eller indkøbslister.


Et overblik over dagen: Er til den lille forfatter, der elsker at have plads til ikke kun at skrive alle sine planer, samt noter, tanker og refleksioner.


Find ud af hvad du gerne vil have overblik over, og hvor meget plads du har brug for, og så kom i gang med at skrive og tegne. Du kan mix og match nogle af de designs ovenover, eller lave dit helt eget unikke design.


Dette opslag dækkede over de mest grundlæggende og brugte metoder til at starte din bullet journal, men bullet journaling har meget mere at byde på end bare det. Hold øje med part 2 af serien Bullet Journaling for Dummies, for at blive introduceret for nogle kreative og sjove elementer du kan inkludere i din bullet journal.


Tak fordi du læste med!

- Vickytik