4 SOMMERBØGER der er perfekte til stranden | BOGLISTE

Sommer, sol og strand. Kunne det blive bedre?

Det skulle da lige være en sommerlig bog, du kunne nyde med nogle lækre snacks på sidelinjen🍧


Her får du en liste med 4 bøger, der bare er skabt til at blive læst under en bagende sol, og med tæerne i sandet.


"Jeg henter solen ned" af Jandy Nelson, udgivet af Gyldeldal, 2015 (org. titel, forlag og udgivelsesår: "I'll give you the sun", udgivet af Dial Books, 2014)

Jeg henter solen ned

af Jandy Nelson

Bedømmelse: 💗💗💗💗🖤

Til alle dem der elsker historier fyldt med søskendedynamik.


Lad puslespillet begynde!

"Jeg henter solen ned" udfolder historien om et søskendeforhold, der blev ødelagt, og nu skal brikkerne samles igen.


For tre år siden var Jude og Noah pot og pande, men nu kan tvillingerne ikke engang se hinanden i øjnene. I hvert andet kapitel høre vi fra Noahs perspektiv, om tvillingernes fortid, lige op til den dag hvor det hele gik galt. I fortiden var Noah stille og tilbageholdene, og levede for at bringe sin kunst ned på papir. Og så var der selvfølgelig nabosønnen, som Noah crushede på, BIG TIME.

Hans tvillingesøster var hans fuldkommen modsætning. Hun gik med knaldrød læbestift, og surfede med de populære.

I resten af kapitlerne høre vi om tvillingernes nutid fra Judes perspektiv. Her er det hele er vendt på hovedet. I nutiden er Jude nemlig den ensomme og tilbageholdende, hvorimod Noah er gemt i menneskemængderne sammen med hans pige-kæreste.


Hver har de en del af historien, og for at finde ud af hvad der er sket, er tvillingerne nød til at få samlet hele puslespillet.


De to perspektiver virker super godt, og passer utrolig godt til denne historie.

Bogen kommer rundt i alle hjørner af ungdomslivet: Den første kærlighed, familie, drømme, seksualitet og druk. Den gør det på en måde der ikke bliver alt for problem-tung, men istedet lægger et mere optimistisk fokus på håb og drømme, som jeg virkelig nød.


"Anna og det franske kys" af Stephanie Perkins, udgivet af Lindthardt og Ringhof, 2015 (org. titel, forlag og udgivelsesår: "Anna and the French Kiss", udgivet af dutton children's books, 2010)

Anna og det franske kys

af Stephanie Perkins

Bedømmelse: 💗💗💗💗💗

Til alle dem der elsker en fluffy kærlighedshistorie.


Du skal ikke ud og rejse i år... intet problem, for med "Anna og det franske kys" kan du rejse til Paris på et uforglemmelig kostskoleår.


"Anna og det franske kys" er min absolut yndlings romance. Den er totalt fluffy og utrolig romantisk. Bogen handler om Anna, der trods hendes modstand, bliver sendt på kostskole i Paris. Her møder hun mange nye mennesker, heriblandt den super charmerende Étienne, som giver Anna alt for mange sommerfugle i maven, trods at han allerede har en kæreste.


Anna er en teenagepige. En hel normal teenagepige. Det er faktisk en af de ting jeg allerbedst kan lide ved bogen. Man kan relaterer utroligt meget til Anna. Nogle bøger har det med at lave hovedpersonen så urealistisk smuk og intelligent, at man på ingen måde kunne forstille sig personen i den virkelige verden. Det gælder ikke Anna, for hun har både rengøringsvanvid, et mellemrum mellem hendes fortænder, en forkærlighed for at anmelde film og en virkelig skøn personlighed, man bare ikke kan undgå at elske.


Jeg absolut elsker bøger der får mig til at opleve verden. Det er som at tage ud og rejse, bare meget MEGET billigere 😂

Ligegyldig hvor mange gange jeg læser "Anna og det franske kys", undgår jeg aldrig at sidde tilbage efter at bladret den sidste side, og ønske 2 ting: En tur til Paris og en crepe med chokolade.


"Lola og naboens søn" af Stephanie Perkins, udgivet af Lindhardt og Ringhof, 2015 (org. titel, forlag og udgivelsesår: "lola and the boy next door", udgivet af dutton children's books, 2011)

Lola og naboens søn

af Stephanie Perkins

Bedømmelse: 💗💗💗💗🖤

Til alle dem der elsker en letlæselig feel-good bog.


For et par uger siden, var jeg i det man kalder en reading slump, hvilket betyder at jeg bare ikke kunne få mig selv at læse. Det var her jeg fik den geniale ide, at genlæse "Lola og naboens søn". Det var den perfekte pick-me-up bog til at få mig ud af min reading slump, da bogen er super letlæselig, og ikke kræver så meget tankevirksomhed af læseren. Man kan bare læne sig tilbage og nyde den.


"Lola og naboens dreng" er anden bog i serien "Anna og det franske kys". Den kan dog læses helt separat, da vores hovedpersoner er splitter nye.

I denne bog går rejsen til San Fransisco, hvor vi møder kostume entusiasten Lola. Hendes liv kører på skinner. Hun har en mega lækker kæreste, et mål om at sy det flotteste Marie Antoinette kostume nogensinde og to fædre, der kun er en lille smule irreterende.

Det hele ændre sig, da Cricket og hans smukke tvillingesøster flytter tilbage ind i huset ved siden af Lola. Lola mindes nu om den fortid, hun havde med Cricket. En fortid der knuste hendes hjerte.


"Isla og jagten på lykke" af Stephanie Perkins, udgivet af Lindthardt og Ringhof, 2015 (org. titel, forlag og år: "Isla and the happily ever after", udgivet af dutton children's books, 2014)

Isla og jagten på lykke

af Stephanie Perkins

Bedømmelse: 💗💗💗💗🖤

Til alle dem der elsker romantiske komedier.


Kender du det, når to karakterer bare er skabt for hinanden som soulmates, men alligevel skal du vente til allersidste side i bogen før de kommer sammen? Det er bare møg-irriterende. Det er heldigvis ikke noget man skal være bange for sker i "Isla og jagten på lykke".


Bogen starter med det mest bedårende og humoristiske Meet Cute nogensinde! ( Meet Cute er en scene hvor to personer der kommer til at få en fremtidig romance, mødes for allerførste gang). Isla møder tilfældigt Josh, drengen hun praktisk talt er forelsket i, på en cafe i Manhatten. Der er 2 ting der gør det her Meet Cute så fantastisk.

1. Isla ved ALT om Josh, mens Josh kun kender Isla som en pige, han går i klasse med.

2. Isla er stærkt påvirket af smertestillende piller efter at have fået fjernet sin kindtand. Hvilket gør den ellers generte pige, meget snaksaglig og lidt for ærlig.


Igennem bogen hører vi om Isla og Josh forelskelse, og hvordan de kæmper med deres sidste år på kostskolen, deres drømme for fremtiden og den truende adskillelse der hele tiden lurer om hjørnet.Tak fordi du læste med!

- Vickytik